Allt är mest vitt just nu. Här är några bilder nerifrån sjön. Tyst och stilla, snön dämpar alla ljud.
På nyårsafton åt vi rådjursfilé invirad i marskogens bacon, riktigt smaskigt. Här kommer receptet:
Utskuren rådjursfilé från sadeln, beräkna ca 100-125 g per person.
Rikligt med ruccolasallad, soltorkade tomater i olja, eventuellt lite lök i skivor. Salt och svartpeppar.
Krydda filéerna med salt och svartpeppar, bryn dem runt om i smör. Ta ruccolabladen och de soltorkade tomaterna och vira in allt i bacon, förslagsvis från Marskogens lamm ;). Använd vid behov tandpetare för att hålla allt på plats.
Sätt in i ugn på ca 180-200 grader och tillaga tills baconet har blivit knaprigt.
Sås till gjorde vi på smör, matlagningsgrädde, Auraost (blåmögelost) och lite kantarellfond.
Sätt in i ugn på ca 180-200 grader och tillaga tills baconet har blivit knaprigt.
Sås till gjorde vi på smör, matlagningsgrädde, Auraost (blåmögelost) och lite kantarellfond.
Sallad och potatis till så är allt klart. Potatisklyftor i ugn går ju också enkelt att laga, jag brukar skala och klyfta potatisar som jag lägger på ett bakplåtspapper på en plåt i ugnen i ca 200 grader tills de har fått fin färg. Brukar oftast varken salta eller krydda eller sätta olja på, det kan den som vill göra vid bordet. Man ska beräkna ganska många potatisar per person när man lagar detta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar