Vi har öppet

Gårdsbutiken är egentligen alltid öppen, bara nån är hemma. På vintern kan det dock vara skäl att höra efter innan man kommer.
Tel. +358 (0)457 342 0784
Café Svarta Maran öppnar 1.6 2013 och har öppet lö-sö i juni 12.00-17.00
Efter midsommar - 11 augusti öppet alla dagar 12.00-17.00
Välkomna!

torsdag 4 november 2010

Orientalisk nyårsgryta

Anders och Evas orientaliska nyårsgryta

10-12 personer

1,5 kg tärnat lammkött av bog eller stek
6 st gula lökar
4 msk currypulver
smör eller olja till stekning
1,5 dl gröna linser
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 st pressade vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära eller pulver efter smak
2 msk tomatpuré
6 dl vatten
salt och peppar

Bryn löken i smör eller olja med 2 msk currypulver. Häll över det färdigbrynta i en järngryta vartefter det blir klart. Bryn köttet blandat med resten av curryn och lägg i grytan. Lägg i buljongtärningarna och tillsätt vattnet. Tillsätt det sköljda linserna. ingefära och tomatpuré. Salta och peppra fter smak. Låt koka på svag värme 1-1½ timme tills köttet är klart. Tillsätt vitlöksklyftorna mot slutet av kokningen.
Servera med kokt gult ris (1 tsk gurkmeja i kokvattnet), mango chutney eller äppelmos och raita.

Raita: Naturell yoghurt med t.ex russin och banan eller färsk gurka.
Hörde Anders (Stenmark) från Björkö, Kumlinge prata om vädret på radion här i veckan, då nämnde han den här nyårsgrytan som han komponerat ihop tillsammans med Eva (Sundberg).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar