Vi har öppet

Gårdsbutiken är egentligen alltid öppen, bara nån är hemma. På vintern kan det dock vara skäl att höra efter innan man kommer.
Tel. +358 (0)457 342 0784
Café Svarta Maran öppnar 1.6 2013 och har öppet lö-sö i juni 12.00-17.00
Efter midsommar - 11 augusti öppet alla dagar 12.00-17.00
Välkomna!

torsdag 4 mars 2010

Färsbullar i tomatsås

Härom kvällen var jag på en studiecirkel som heter "Vad i hela Norden ska vi äta egentligen?"
Cirkeln är anordnad av Marthadistriktet http://www.aland.martha.fi/ och Föreningen Norden på Åland http://www.norden.ax/.
Vi lagade bland annat goda lammbullar.
Det här receptet finns i en liten skrift som Marthaförbundet gett ut 2009:
Marthas smartha SNABBMAT
med text och recept av Harriet Strandvik och Elisabeth Eriksson
Här kommer receptet.

Lammbullar i tomatsås

6 personer

500 g lammfärs
4-6 msk skorpsmulor
1-2 dl vatten
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1-2 tsk basilika

Mustig tomatsås
1-2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
½ dl finhackad eller klippt persilja
4 msk olja
2 burkar krossad tomat eller
500 ml passerad tomat
3-4 msk tomatpuré
2 tsk basilika
2 tsk oregano
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk socker

Hacka löken och vitlöken fint och fräs den i olja tillsammans med persiljan. Tillsätt tomatkross eller passerad tomat och kryddorna. Låt såsen koka en stund innan du droppar i köttbullarna.

Köttbullar: Blanda skorpsmulor med vatten och låt blandningen svälla en stund. Tillsätt ägg och kryddor och arbeta in lammfärsen. Med rena händer formas mellanstora köttbullar som droppas o den kokande mustig tomatsåsen. Låt koka under lock några minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar