Fåren på vift under äppelträden. Men de förstod genast att de var ute på olovliga äventyr när Åsmund visade sig.
Bilden är tagen uppifrån köksfönstret. Nu har alla tackor lammat, 78 lamm; 2,78 i medeltal. Det har blivit allt ifrån ett till fem lamm per tacka i år och än så länge har allt löpt på bra.
Vi har öppet
Gårdsbutiken är egentligen alltid öppen, bara nån är hemma. På vintern kan det dock vara skäl att höra efter innan man kommer.
Tel. +358 (0)457 342 0784
Café Svarta Maran öppnar 1.6 2013 och har öppet lö-sö i juni 12.00-17.00
Efter midsommar - 11 augusti öppet alla dagar 12.00-17.00
Välkomna!
Tel. +358 (0)457 342 0784
Café Svarta Maran öppnar 1.6 2013 och har öppet lö-sö i juni 12.00-17.00
Efter midsommar - 11 augusti öppet alla dagar 12.00-17.00
Välkomna!
fredag 18 maj 2012
torsdag 19 april 2012
Under bildning varande
Tenntumlare under arbete, kan användas som små supkoppar eller saltkar.
Bara att sätta sig ner och göra färdiga.
Bara att sätta sig ner och göra färdiga.
Nyheter - Ålands radio och tv AB
Nyheter - Ålands radio och tv AB
Var ju med på radion just före påsk. Här kan man höra hur jag pratar och lammen bräker (eller tvärt om?)
Var ju med på radion just före påsk. Här kan man höra hur jag pratar och lammen bräker (eller tvärt om?)
tisdag 10 april 2012
Vårvindar friska
Har just vinkat av barn och barnbarn efter att de har tillbringat påsken här i Svartsmara. Hon yngsta måste fara redan i gårkväll för att hinna på jobb i dag. Den äldsta med man och lille ettåringen Nils for i morse och är framme i Luleå sent i kväll om allt går bra. Det blåser ganska friskt i dag så de kan nog få gunga lite på Ålandshav.
Så nu börjar vardan igen med bland annat startmötet för Skördefestens Öppna gårdar på onsdag kväll på Jan-Karlsgårdens värdshus.
fredag 30 mars 2012
Påsk snart
I morgon, lördagen den 31.3 har vi öppet 10.00-15.00.
Vi har lagat korv av alla de sorter, rökt lamm- och fårstekar och så finns det lite bacon från åländsk gris, import till Finström ända ifrån Jomala.
Airi Pettersson från Kumlinge kommer att vara hos oss och sälja svartbröd, limpor, kaffebröd m.m.
Vi har tagit in Skimras fårost från Hammarland och som vanligt finns Totto Eckermans honung på hyllan, direkt från en av grannbyarna, Rågetsböle.
Vi har lagat korv av alla de sorter, rökt lamm- och fårstekar och så finns det lite bacon från åländsk gris, import till Finström ända ifrån Jomala.
Airi Pettersson från Kumlinge kommer att vara hos oss och sälja svartbröd, limpor, kaffebröd m.m.
Vi har tagit in Skimras fårost från Hammarland och som vanligt finns Totto Eckermans honung på hyllan, direkt från en av grannbyarna, Rågetsböle.
VARMT VÄLKOMNA!
måndag 5 mars 2012
Lamningstider
Lammen i år får namn på "V". Tack alla som hjälpt oss hitta på fina lamm-namn! Här kommer några exempel: Virre, Vimse, Vendela, Vinter, Ville, Valle, Viktor, Viggo, Vilma, Vesper; Volvo, Violetta, Viking, Varfår, Vixi, Varulv, Venta, Vilgott, Vimse, Vimsa, Viva la diva, Valdemar, Vattendroppen, Vårdöbo, Viktigpetter, Vilmer X, Voima, Vettlös, Vilse, Vincent, Vurpan, Vintage, Vilig, Wilson, Vickan, Vacker, Vis, Veni, Vidi, Vici m.m. m.m.
söndag 5 februari 2012
Vinterdagar
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)