Vi har öppet

Gårdsbutiken är egentligen alltid öppen, bara nån är hemma. På vintern kan det dock vara skäl att höra efter innan man kommer.
Tel. +358 (0)457 342 0784
Café Svarta Maran öppnar 1.6 2013 och har öppet lö-sö i juni 12.00-17.00
Efter midsommar - 11 augusti öppet alla dagar 12.00-17.00
Välkomna!

onsdag 24 februari 2010

Lammfärsspett

Här kommer två recept på goda lammfärsrätter.

Lammfärsspett med pistaschnötter.
4 personer
400 g lammfärs
4 finhackade schalottenlökar
20g smör
1 tsk salt
saft av 1 citron
2 finhackade vitlöksklyftor
½ dl pistaschnötter
1 tsk spiskummin
1 ägg
1½ dl grädde
½ kruka mynta (kan uteslutas)
salt och svartpeppar
träspett
Beredning: Fräs löken blank och genomskinlig i smör utan att bryna. Blanda (mixa) färs, salt citronsaft, lök, vitlök, nötter och spiskummin till en smet. Tillsätt ägget och arbeta snabbt in det. Späd med grädden. Smaka ev. av med grovhackad mynta om så önskas samt salt och peppar. Stek gärna ett smakprov.
Forma färsen i tumstora längder och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Baka i 200 grader varm ugn i ca 10 minuter. Efterstek sedan i het panna så att du får fin stekyta.
Stick in träspett i färsen och servera, gärna med couscous med saffran och en klick yoghurt.

Chèvregratinerade lammfärsbiffar.
4 personer
500 g lammfärs
1 finhackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
svartpeppar från kvarn
3 äggulor
olja och smör till stekning
4 skivor chèvreost
1msk flytande honung
Beredning: Blanda färs, lök, vitlök, salt och peppar. Rör ner äggulorna och stek ett litet smakprov. Forma färsen till 4 jämna biffar och bryn dem runtom i olja/smör, ca 5 min på varje sida. Lägg biffarna i ugnsfast form. Lägg en skiva chèvre på varje, ringla honung över och gratinera i 200 grader ca 8 min.
Servera gärna tillsammans med ungsbakad sötpotatis eller på en stekt brödskiva med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar