Vi har öppet

Gårdsbutiken är egentligen alltid öppen, bara nån är hemma. På vintern kan det dock vara skäl att höra efter innan man kommer.
Tel. +358 (0)457 342 0784
Café Svarta Maran öppnar 1.6 2013 och har öppet lö-sö i juni 12.00-17.00
Efter midsommar - 11 augusti öppet alla dagar 12.00-17.00
Välkomna!

måndag 4 juli 2011

Gårdsbutik och café

Nu är hyllorna fulla: härligt lammullsgarn, mjuka fårskinn i många färger, Tottos honung och ljunghonung från grannbyn Rågetsböle, olika äppelprodukter från Peders Aplagård på Kökar, smycken i egen design, en del även med pärlor jag gjort själv, böcker om åländska smakupplevelser och den lilla boken "Våra får" med kluriga verser och bilder.
I helgen höll korvkylen på att bli tom, men nu har vi laddat upp med nyrökt fårkorv igen: konjak, enbär/peppar och den klassiska med örter och vitlök, samt en fantastisk god ölkorv.
Dessutom bjuder Café Svarta Maran på många godsaker, bland annat havtornscurd med mandelskorpor, nygräddade bullar, äppeltosca med vaniljvisp, chokladromkaka med snömos (=vispgrädde), nötmoccarulle och grillade panini med gårdens korv och Ålands specialost från ÅCA. Chokladtryfflarna ska vi inte glömma, just nu finns smakerna Havtorn, Mandel/kanel, Irish coffee och Citron. De är helt underbara om man vill ha något litet och gott till kaffet efter maten.
I frysen har vi förutom en del styckningsddetaljer av lamm och fin lammfärs även de populära lammsnäckorna, jättefina att grilla.
Oj, det blev mycket det här. Nu ska jag ut och försöka rensa i grönsakslandet en stund, det har blivit tämligen försummat hittills i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar